categorieën

Aflossen op uw hypotheek

U heeft enkele jaren geleden gekozen voor een gedeeltelijk aflossingsvrije hypotheek? Dan loont het ook momenteel nog steeds de moeite om te proberen wat extra af te lossen. Minder hypotheek betekent minder maandlasten. En met de lage rentes van momenteel op een spaarrekening kunt u nergens meer ‘rendement maken met zekerheid’ dan door wat af te lossen. Maar wellicht laten uw inkomsten en uitgaven dat momenteel wel helemaal niet toe. Hierbij enkele eenvoudige en kleine tips die u misschien toch wat gaan opleveren op jaarbasis.

Tip 1:
Gaat u op vakantie? Kijk dan of het mogelijk is om bijvoorbeeld uw sportschool abonnement tijdelijk te pauzeren. Als u met meerdere in het gezin bij de sportschool sport dan levert u dit enkele tientjes op. Deze kunt u opzij leggen voor uw hypotheek, maar u kunt er natuurlijk ook voor uit eten gaan op vakantie. Net wat u wilt. Vergeet overigens niet om de thermostaat omlaag te zetten tijdens uw vakantie. Thuis flink de kachel stoken is zonde als u er niet bent.

Tip 2:
Kijk kritisch naar uw vaste lasten. Wat dacht u bijvoorbeeld van uw abonnementen thuis, zoals uw abonnement voor internet, tv en bellen thuis. Heeft u wel echt alle 3 deze diensten nodig? Of heeft u nu bijvoorbeeld KPN alles in 1 terwijl u ook voldoende zou hebben aan het goedkopere zusje, namelijk Telfort alles in 1? Dit is het uitzoeken waard. Het verschil is hierbij soms al ruim tien euro per maand. Op jaarbasis is dit ruim 100 euro. Dat is toch snel verdiend?

Tip 3:
Aankomend jaar gaan de zorgverzekeringen omhoog in kosten. Dat is bijna een zekerheidje lijkt het. Maar wat gaat u daar aan doen? U wilt het liefst zo min mogelijk meer gaan betalen. Kijk nog eens kritisch naar uw aanvullende verzekeringen, en kijk of uw huidige aanbieder nog wel de meest voordelige is. Misschien lukt het u dan toch om nog wat minder te betalen dan vorig jaar.

Tip 4:
Neem ook uw andere vaste lasten eens goed onder de loep. Heeft u nog abonnementen op bladen die u eigenlijk niet meer leest, maar vergeet u steeds om ze op te zeggen? Maak er even 10 minuten tijd voor. Op jaarbasis wint u zo weer een paar tientjes.

Alle kleine beetjes helpen. En als u een beetje creatief en kritisch bent op uw huidige uitgaven is er vast nog wat meer te besparen. Veel succes!

Updated: October 2, 2016 — 7:49 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hypotheek Aflossingsvrije © 2016 Frontier Theme