categorieën

De VIABUY creditcard

Een prepaid creditcard werkt door geld op de kaart te storten. Zonder saldo kun je met deze creditcard niet betalen of geld pinnen. Een bekende prepaid card is de VIABUY creditcard. Dit is de beste creditcard wanneer je met spoed over een creditcard moet beschikken. VIABUY is een creditcard zonder BKR check en daarom wordt deze al binnen 24 uur na de aanvraag verstuurd.

Geen BKR-check nodig bij prepaid creditcard

Een groot voordeel van een prepaid creditcard zoals de VIABUY creditcard is dat er geen check nodig is bij Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Je wordt dus altijd als klant geaccepteerd. Bij een normale creditcard is dit anders. Dit is eigenlijk een lening. Er zit meestal een kredietlimiet op van minimaal 2.500 euro en elke maand moet je het opgenomen bedrag terugbetalen. Dit betekent dat je inkomen wordt getoetst wanneer je de creditcard gaat aanvragen. Zo weet de creditcardmaatschappij zeker dat je het opgenomen krediet ook weer kunt aflossen.

Gemiddeld dien je een minimum inkomen hebben van 1.150 euro om in aanmerking te komen voor een normale creditcard. Daarnaast doet de creditcardmaatschappij een BKR check. Bijvoorbeeld om na te gaan of je andere leningen hebt. Denk aan een doorlopend krediet of een mobiel abonnement met een telefoon die je afbetaalt aan de provider. Als je elke maand netjes dit soort leningen aflost is er niks aan de hand. De creditcardmaatschappij kan de aanvraag in dat geval goedkeuren. Bij een betalingsachterstand krijg je echter een negatieve BKR notering. Dit betekent dat je niet in aanmerking komt voor een normale creditcard. Als creditcard zonder BKR check biedt een prepaid kaart dan uitkomst.

De VIABUY creditcard werkt alleen wanneer er je geld op stort. Je bent zelf verantwoordelijk voor het saldo op de kaart en leent dus geen geld. Een van de voordelen van deze creditcard is dat je geen rente betaalt of extra kosten bij geldopnames. Dit is bij een normale creditcard wel het geval.

Anonieme creditcard

Je kunt de VIABUY creditcard zien als een anonieme creditcard. Je hoeft namelijk weinig persoonlijke gegevens, zoals een loonstrookje, aan te leveren bij de aanvraag. Bij de grote creditcardmaatschappijen als VISA, MasterCard en American Express is dit anders. Daar wordt de aanvraag pas goedgekeurd nadat je persoonlijke en financiële informatie is geverifieerd en de BKR check is voltooid.

Als inwoner van de EU kun je zonder problemen een VIABUY creditcard aanvragen. De prepaid creditcard wordt snel verstuurd en niet geregistreerd bij het BKR. Je kunt saldo op de kaart zetten via een overboeking bij je bank, iDeal en tal van andere betaalmogelijkheden. Zo houd je zelf de controle over je uitgaven met de creditcard.

Met spoed een creditcard nodig?

De VIABUY creditcard wordt ondersteund door MasterCard. Daarom kun je in heel Europa betalen of geld opnemen met deze creditcard. Maar ook buiten Europa kun je met deze prepaid creditcard betalen of geld pinnen. Dat is wel zo makkelijk wanneer je op vakantie gaat en zeker wil weten dat je genoeg geld op zakt hebt. Een van de voordelen van deze creditcard is bovendien dat je aankopen minimaal 180 dagen zijn verzekerd, net als bij een gewone creditcard.

Via CardGuide kun je een prepaid creditcard aanvragen. Die heb je vervolgens al binnen 24 uur in huis. Heb je dus met een spoed een creditcard nodig, dan is dit zo geregeld. Ook een normale creditcard vraag je aan via CardGuide. Dankzij een overzichtelijke vergelijking zie je direct wat de beste creditcard is in jouw situatie. Ook kun je zien wat je jaarlijks voor elke creditcard betaalt en welke andere voordelen er zijn.

Updated: February 9, 2018 — 9:44 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hypotheek Aflossingsvrije © 2016 Frontier Theme