categorieën

Belangrijke tips bij een brommerverzekering vergelijken

Voor elke verzekering die je graag zou willen afsluiten geldt dat je dat zal willen kunnen doen tegen een zo laag mogelijk prijskaartje. Dat is logisch, maar hoe krijg je dat voor mekaar? Neem nu bijvoorbeeld de brommerverzekering, hoe kan je voorkomen dat je hierbij wordt geconfronteerd met een zeer stevige verzekeringspremie? Bijvoorbeeld door een vergelijking uit te voeren. Een brommerverzekering vergelijken zorgt ervoor dat je niet alleen een goed beeld krijgt van de verschillende mogelijkheden die verzekeraars aanbieden, daarnaast haal je er ook meteen de meest voordelige optie tussenuit. Zo kan je al snel rekenen op een meer dan behoorlijke besparing op je brommerverzekering. Wil je graag meer ontdekken over het vergelijken van deze verzekering? Lees dan vooral snel verder!

1.) Over welke waarde beschikt je brommer?

Het eerste punt waar je bij een brommerverzekering vergelijken aandacht aan moet besteden is de waarde waarover je brommer beschikt. Eigenlijk moet deze de basis vormen voor het type brommerverzekering die je gaat afsluiten. Een goedkope, tweedehandse brommer zal je namelijk in de praktijk wellicht op een andere manier willen verzekeren dan een brommer die je nieuw en voor een stevige prijs hebt aangekocht. In het merendeel van de gevallen wordt er bij een voordelige brommer voor gekozen om uitsluitend de verplichte WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering voorziet je van de wettelijk verplichte dekking, maar zonder meer.

De WA-verzekering voor brommers is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat elke eigenaar en bestuurder van een brommer over de mogelijkheid beschikt om diens voertuig op een zo voordelig mogelijke manier te kunnen verzekeren. In het bijzonder bij voordelige brommers of voor mensen die eigenlijk slechts sporadisch met hun brommer rijden is het afsluiten van deze verzekering een absolute aanrader. Wil je toch liever kunnen rekenen op extra dekkingen? Dan kan je tijdens het uitvoeren van een vergelijking zeker ook verder kijken in de richting van tal van andere potentieel interessante dekkingen.

2.) Welke uitgebreidere brommerverzekeringen zijn er?

Tijdens het uitvoeren van een brommerverzekering vergelijking zal je kunnen vaststellen dat er buiten de WA-verzekering nog tal van andere alternatieven ook bestaan. Het gaat hierbij dan precies om de volgende twee mogelijkheden:

  1. De WA + beperkt casco brommerverzekering;
  2. De WA + volledig casco brommerverzekering;

De WA + beperkt casco verzekering is een meer complete brommerverzekering waarbij je eveneens kan rekenen op een dekking van schade veroorzaakt door diefstal en joyriding. Daarnaast is ook schade veroorzaakt door een brand verzekerd  in deze verzekering. Wil je graag de meest complete brommerverzekering afsluiten? Dan zal je daarvoor moeten kijken in de richting van de WA + volledig casco verzekering. In dit geval zijn ook schadevallen veroorzaakt door slippen, botsen en omvallen in de verzekering inbegrepen.

3.) Welke aanvullende dekkingen bestaan er allemaal?

Er wordt bij een brommerverzekering vergelijken in de praktijk ook altijd aandacht besteed aan de eventuele aanvullende dekkingen waar je nood aan kan hebben. Wat deze dekkingen betreft kan je in de praktijk onder meer rekenen op de onderstaande opties:

  1. Een verzekering voor opzittenden;
  2. Een rechtsbijstandsverzekering;

De hierboven terug te vinden aanvullende dekkingen voor je brommerverzekering kunnen altijd het overwegen waard zijn. Je moet er evenwel aandachtig voor zijn dat deze extra dekkingen altijd gepaard gaan met extra kosten. Dit zorgt ervoor dat je voor jezelf altijd de afweging dient te maken of deze extra kosten de moeite waard zijn of niet.

4.) Met welk eigen risico kan je rekening houden?

De verzekeringspremie die je voor jouw brommerverzekering zal moeten betalen wordt beïnvloed door allerhande verschillende factoren. Natuurlijk is er in eerste instantie het type brommerverzekering die je gaat afsluiten. Deze keuze zal op zichzelf reeds bepalend zijn voor een vrij hoge of eerder een lage basispremie die je moet betalen. Dat is echter niet alles. Een belangrijk punt waar veel potentiële verzekeringnemers niet bij stil blijven staan heeft bijvoorbeeld betrekking tot het eigen risico dat van toepassing kan zijn. Beschikt jouw potentiële brommerverzekering over zo’n eigen risico? Dan zal je kunnen vaststellen dat daar een beetje mee spelen ervoor kan zorgen dat je een mooie besparing kan realiseren.

Het eigen risico is het bedrag dat je bij schade als verzekeringnemer eerst zelf zal moeten betalen vooraleer je aanspraak kan maken op een tussenkomst van de verzekeraar. De reden waarom dit eigen risico een niet onaanzienlijke impact heeft op de verzekeringspremie heeft te maken met het feit dat bij een schadegeval de verzekeraar de eerste schijf (van het eigen risico dus) niet zelf zal moeten ophoesten. Dit eigen risico gaat dan ook af van het bedrag dat zal worden uitbetaald en komt op de rekening van de verzekeringnemer te staan. Des te hoger dat eigen risico is, des te lager de periodieke verzekeringspremie dan ook zal uitvallen. Bij een brommerverzekering vergelijken is het dus in de praktijk zeker en vast ook belangrijk om stil te blijven staan bij het eigen risico dat (eventueel) wordt gehanteerd.

5.) Wanneer voer je precies een vergelijking uit?

Een brommerverzekering vergelijken moet je eigenlijk op verschillende tijdstippen doen. In eerste instantie dien je een dergelijke vergelijking natuurlijk uit te voeren wanneer je voor het eerst van plan bent om je brommer te verzekeren. De kans is zeer groot dat je daarvoor in eerste instantie vooral kijkt in de richting van een WA-verzekering. Eerder op deze pagina hebben we evenwel reeds duidelijk gemaakt dat het altijd wenselijk kan zijn om ook even verder te kijken naar de andere opties die op de markt zijn terug te vinden.

Het uitvoeren van een brommerverzekering vergelijking dien je niet alleen maar te doen op het ogenblik dat je voor het eerst je brommer wenst te verzekeren, integendeel. Het uitvoeren van zo’n vergelijking kan dan ook zeker de moeite waard zijn op het ogenblik dat je bijvoorbeeld reeds één of meerdere jaren over die verzekering beschikt. De premies die worden aangerekend voor brommerverzekeringen kunnen immers jaarlijks veranderen en kunnen bovendien ook aardig verschillen tussen de diverse verzekeraars die ze aanbieden. Regelmatig even terug een vergelijking voor je brommerverzekering uitvoeren kan in de praktijk altijd de moeite meer dan waard zijn.

Diks verzekeringen – De vergelijker voor al uw verzekeringen!

 

 

Updated: November 19, 2020 — 8:30 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hypotheek Aflossingsvrije © 2016 Frontier Theme