categorieën

Vergelijk zorgverzekering 2017 snel en gemakkelijk online

Vergelijk zorgverzekering 2017Het overstappen van zorgverzekering is in Nederland alleen mogelijk op 1 januari van het jaar. als je niet voor 1 januari 2017 een nieuwe zorgverzekering hebt afgesloten, zit je weer een heel jaar vast aan je zorgverzekeraar. Gedurende het jaar is het alleen mogelijk om een nieuwe basisverzekering af te sluiten. Vergelijk zorgverzekering 2017  met het aan bod van andere zorgverzekeraars en kijk hoeveel jij volgend jaar kan besparen op je zorgverzekering. Het afsluiten van een nieuwe zorg verzekering kan alleen als je net 18 bent geworden, je verblijfsvergunning wordt omgezet in een echt Nederlands paspoort of je contract als beroepsmilitair is beëindigd. Ook dit jaar zal er een grote groep consumenten zijn die niet de moeite neemt om een vergelijk zorgverzekering 2017 te maken. 65% van alle ziektekosten verzekerden zijn nog nooit veranderd van zorgverzekering. Dit terwijl het vergelijken van in ieder geval de basisverzekering heel eenvoudig is. Basisverzekeringen verschillen onderling op basis van slechts twee dingen; de vrije artsenkeuze en de hoogte van de maandelijks te betalen zorgverzekeringspremie. Als je vrije zorg keuze nu niet zo belangrijk vindt dan hoef je bij het vergelijken van de basisverzekering 2017 dus alleen te kijken naar de premie. De zorgverzekeraars Anderzorg, Univé, Zilverenkruis en Menzis bieden al jarenlang de goedkoopste basiszorgverzekeringen.

Wanneer een zorgverzekering 2017 afsluiten?

Veel mensen vergeten simpelweg op tijd een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Zet daarom de volgende data vast in je agenda.

  • 19 november 2016 zijn alle zorgverzekeringspremies en polisvoorwaarden van alle zorgverzekeringen 2017 bekendgemaakt door de zorgverzekeraars
  • Zorgverzekeringen vergelijken en een zorgverzekering afsluiten kan tot en 1 januari 2017
  • Kun je nu niet beslissen naar welke zorgverzekeraar je volgend jaar wilt overstappen dan bestaat de mogelijkheid om uitstel te krijgen tot 1 februari 2017. Als je voor 31-12-2016 zelf je oude verzekering opzegt bij je huidige zorgverzekeraar, dan heb je tot 1 februari 2017 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten
  • De zorgverzekering 2017 gaat altijd in op 1 januari, ook als je pas 20 januari 2017 een nieuwe ziektekostenverzekering hebt afgesloten

 

Als je voor het einde van het jaar een nieuwe zorgverzekering via internet afsluit, dan zegt je nieuwe zorgverzekeraar je oude zorgverzekeringspolis op. Wel zo handig. Je nieuwe natura of restitutie polis gaat in op 1 januari 2017.

Besparen op je zorgverzekering 2017

 

Geld besparen is vaak makkelijker en sneller dan geld verdienen, we balen ons jaarlijks scheel aan verzekeringspremies. Onder de verzekeringen zijn de autoverzekering en de zorgverzekering vaak de duurste verzekeringen die we hebben. Polisvoorwaarden en premies veranderen minimaal 1 keer per jaar. Dit kunnen subtiele veranderingen zijn waarbij de premie met enkele procenten stijgt tot opgelegde premiestijgingen van meer dan 10%. Dit betekent in het geval van de basisverzekering alleen al een extra uitgave van €180 per jaar. Om er zeker van de zijn dat je niet onverzekerd rondloopt of rijdt, heeft de overheid besloten om de autoverzekering en de zorgverzekering altijd stilzwijgend met een jaar te verlengen. Bij een autoverzekering is dat niet zo’n probleem omdat je vaak gedurende het jaar kan wisselen van verzekering. Bij de basisverzekering daarentegen kan je alleen over stappen op de eerste dag van ieder nieuwe jaar. Neem echter niet te overhaasten beslissingen vergelijk zorgverzekering 2017 van je huidige zorgverzekeraar eerst zorgvuldig en neem vergelijk ook eventuele aanvullende zorgverzekeringen en extra tandartsverzekeringen. De budget zorgverzekeraars lokken consumenten met super lage premie voor de basisverzekering, maar als je daarnaast ook nog een tandartsverzekering wilt afsluiten dan vragen ze de hoofdprijs.

Vergelijk zorgverzekering 2017 snel op zorgverzekeringen2017.nl en start het nieuwe jaar met besparen op de kosten dure zorgverzekering. Vergeet ook niet te kijken of je geen recht hebt op zorgtoeslag. Zorgtoeslag krijg je niet vanzelf, maar moet je bij de belastingdienst aanvragen met behulp van je digid. Veel Nederlanders lopen jaarlijks honderden euro’s aan zorgtoeslag mis, doordat ze het niet hebben aangevraagd bij de overheid. Overstappen van zorgverzekering levert niet iedereen een besparing van €200 euro’s op, maar een besparing van €50 per jaar is ook geld. Alle basisverzekeringen hebben dezelfde dekking wel hebben ze andere voorwaarden, maar je hebt recht op dezelfde kwaliteit van zorg en dezelfde polisvoorwaarden.

Updated: October 17, 2016 — 11:17 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hypotheek Aflossingsvrije © 2016 Frontier Theme