categorieën

Laat het geld niet de deur uit ‘stromen’

Weleens stil gestaan bij het feit wat jouw elektrische apparaten wel niet verbruiken? Dat veel elektrische apparaten een stand-by stand hebben en zo nog steeds energie verbruikt? Lees de volgende tips, want energie besparen doe je zonder al teveel moeite! Start met energie direct te besparen en de maandelijkse lasten aan de energierekening zal een stuk lager uitpakken na het lezen van de volgende tips.

Lagere vaste lasten? Energie besparen doe je zo

Lekker goedkoop hoor, dacht je toen je de oude wasmachine van je oma had gekregen. Maar dat geldt niet voor de maandelijkse stroomkosten! Nieuwe energiezuinige A+++ apparaten aanschaffen verdienen zich razendsnel terug. Of het nu om een wasmachine, koelkast, vriezer, welk apparaat dan ook. Ook door al je gloeilampen voor LED-lampen om te ruilen bespaar je op je huidige vaste lasten. Daarnaast gaan ze nog langer mee ook! Laat ook de energiezuinige lampen niet onnodig branden in ruimtes waar je niet aanwezig bent. Nog zo’n zelf terugverdienen de aankoop is een zonneboiler. Vergeleken een elektrische boiler een stuk goedkoper in gebruik én nog duurzaam ook. Verwarming van het huis kost ook de nodige energie. Zet de kachel ‘s avonds niet te laat op de nachtstand, het blijft heus nog wel even warm. Let ook op openstaande deuren die de warmte doen laten ontsnappen.

Aanbieders van energie vergelijken en overstappen

Waarschijnlijk is het van je aanbieder van energie overstappen nog wel de minst ingrijpende en gemakkelijkste manier van energiebesparing is. Je hoeft er niks voor aan te schaffen en je hoeft er ook niks voor te laten. Elk jaar weer sluiten veel consumenten hun energiecontract over naar een goedkopere energieleverancier. Het is een kleine moeite die je in sommige gevallen wel een besparing van 450 euro op kan leveren, afhankelijk van jouw stroom en gasverbruik.

Energie besparen op hobby’s?

Er zijn ook de nodige hobby’s die veel stroom verbruiken. Een vijver of aquarium bijvoorbeeld, het zijn enorme energieslurpers. Ook een sauna of jacuzzi kunnen je stroomrekening flink laten stijgen. Maar je wilt toch ook een beetje van het leven genieten zonder te bezuinigen op deze fijne vrijetijdsbestedingen en continu stil te staan bij de hoogte van je energierekening. Ook hierbij helpt om eens goed naar je huidige energieleverancier te kijken en een overstap te overwegen zodat je heerlijk onbezorgd kunt genieten én besparen op je energierekening!

 

* Bekijk nu de website Overstappen.nl en begin meteen met besparen *

Updated: January 31, 2017 — 9:55 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hypotheek Aflossingsvrije © 2016 Frontier Theme