categorieën

Huis verkopen? Doe het per opbod

De huizenmarkt trekt al enige tijd weer aan. Huizen worden beter verkocht en de prijzen lopen langzaam maar zeker op. Uw huis verkopen kan op dit moment dan ook een zeer goed idee zijn. Zeker wanneer u kiest voor de methode van verkopen per opbod.

Omhoog, niet omlaag

Het verkopen per opbod brengt een aantal interessante voordelen met zich mee. In de eerste plaats weet u natuurlijk welke prijs u minimaal krijgt voor uw woning. De prijs waarvoor hij te koop wordt gezet is immers de vanaf prijs. Dit betekent dat er moet worden opgeboden wanneer er meerdere kandidaten voor de woning zijn. In plaats van onderhandelingen voeren om iets van de prijs af te dingen, zullen zij steeds iets meer bieden. Zo kunt u dus de hoogst mogelijke prijs voor uw woning krijgen. Dit is slechts één van de voordelen die verkopen per opbod met zich meebrengt. Er is namelijk nog veel meer.

Concurrentiestrijd

Door te kiezen voor opbod verkoop kunt u een klein voordeel boeken ten opzichte van de concurrentie. Omdat uw beginprijs lager is dan de woningen die in de omgeving liggen zal de aandacht snel getrokken worden. Dit betekent dus dat er al heel snel toeloop zal zijn op uw woning. Ongeacht de omvang van het woningaanbod in de buurt waarin u woont. Bovendien kan de lagere beginprijs een bredere doelgroep aanspreken omdat ook zoekenden met een lager budget interesse zullen tonen. In veel gevallen zal de methode van opbod dus betekenen dat u uw woning sneller verkoopt dan wanneer u hem te koop zet volgens de gebruikelijke manier.

Updated: January 24, 2017 — 3:03 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hypotheek Aflossingsvrije © 2016 Frontier Theme