categorieën

7 student bespaartips

Het studenten leven is ook niet altijd even gemakkelijk op financieel gebied. Er zijn vaak weinig inkomsten en hoge vaak onnodige uitgaven. Bijvoorbeeld de kroeg en fastfood. Hoewel er ook veel vaste hoge kosten zijn zoals studieboeken en de huur van een studentenkamer. In dit artikel lichten we een aantal tips toe hoe je gemakkelijk geld kan besparen. Dit zodat je een royalere studententijd tegemoet gaat.

  1. Studiefinanciering

Studiefinanciering, elke student heeft er recht op. Afhankelijk van je studie en persoonlijke situatie verschilt de lengte van de studiefinanciering. Het is geen student bespaartip, want je kan hier natuurlijk niks op besparen. Wel kan het je extra geld opleveren als je extra gaat bij lenen. Let hier wel mee op want je kunt na je studententijd met een hoge studieschuld opgestapeld zitten.

  1. Ouders

Bijdragen van je ouders, dit is zeker niet onredelijk. Je ouders besparen overigens geld omdat jij uit huis gaat. Dit zijn vaak toch flinke bedragen denk hierbij aan eten, elektra en overige kosten die je ouders besparen. Hiervan mag jij best een beetje terug zien!

  1. Boeken

Elk jaar heb je ze weer nodig studieboeken… Deze zijn erg duur en je gebruikt ze vaak maar een jaar. Kijk daarom op verschillende 2dehands webwinkels voor goedkopere boeken. Hier kan je de boeken na elk studiejaar vaak voor een leuke prijs ook weer verkopen!

  1. De huur

De huur van je kamer is vaak een erg hoge kostenpost. Er zit veel verschil in de prijzen van studentenkamers dus vergelijk deze goed, let er ook op of het een all-in prijs is.

  1. Telefoon

Elke student heeft wel een telefoon abonnement. Op dit abonnement kunnen vaak veel kosten worden bespaard. Ga eens vergelijken welke optie voor jou het goedkoopst is. Het is ook belangrijk dat je achteraf niet met hoge kosten zit, omdat je over je bundel heen bent.

  1. Boodschappen

Boodschappen ja het moet ook gebeuren. Ga hier slim mee om is het advies, gezond eten is erg belangrijk voor hoe jij je voelt. Eet daarom genoeg fruit en gezond eten, en nee dit hoeft niet duur te zijn! Winkels als Nettorama hebben een goed en goedkoop aanbod.

  1. Internet

Internet is belangrijk voor jongeren en ook om je studie succesvol af te ronden. Hierbij is het zaak zoals bij je mobiele telefoon om goed te vergelijken wat de goedkoopste optie voor jou is!

Hopelijk helpen deze tips je door je studententijd heen!

 

Updated: November 1, 2015 — 1:07 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hypotheek Aflossingsvrije © 2016 Frontier Theme