categorieën

3 manieren om een huis te kopen zonder hypotheek

Steeds vaker zie je personen een huis kopen zonder hypotheek. In eerste instantie denk je dat dit onmogelijk is, omdat alle huizen een hypotheek nodig hebben. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Maar hoe kan dat nu eigenlijk?  Hoe kan jij een huis kopen zonder hypotheek? In dit artikel lichten we 3 manieren voor je uit.

1.      Voldoende geld hebben

De meest voor de hand liggende reden om een huis kopen zonder hypotheek is door je eigen geld te gebruiken. Wanneer je over voldoende geld beschikt, hoef je niet bij de bank aan te kloppen voor een hypothecaire lening. Het grootste voordeel is dat je dan ook geen rente hoeft te betalen, want je betaalt het namelijk allemaal vanuit je eigen zak. Je maakt ook geen kosten die weer door de bank worden berekend. Ook betaal je geen vermogensbelasting. Kortom, door middel van eigen geld is het een stuk voordeliger om een huis te kopen zonder hypotheek.

2.      Geld lenen van bekenden

Mocht je niet over voldoende eigen geld beschikken, dan is er ook nog de mogelijkheid om geld te lenen bij bekenden. Denk bijvoorbeeld aan je ouders, broers of zussen, vrienden of vriendinnen etc.  Samen met de andere partij kan je afspraken maken hoeveel je wilt gaan lenen, of daar nog rente bij komt kijken en hoe er weer afgelost gaat worden. Handig is daarbij om contract op te stellen waarbij je de afspraken gaat vastleggen. Op die manier weet iedereen waar hij/zij aan toe is. Wanneer je geld leent bij familie, gelden dezelfde voordelen als wanneer je zelf alles betaalt.

3.      Minilening afsluiten

Wanneer er geen mogelijkheid is om met eigen geld of geld van familie of vrienden een huis te kopen zonder hypotheek, kan je nog maar één ding doen en dat is een minilening afsluiten. Dit is geen aantrekkelijke variant, maar sommige mensen hebben niet de luxe die anderen wel weer hebben door zelf voldoende geld te hebben of het van iemand anders te lenen. Als je een lening afsluit is het grootste nadeel dat je dit bij de bank moet doen en dit bedrag weer terug moet betalen met rente. Niet echt de ideale situatie, maar soms ontkom je er niet aan.

Updated: February 26, 2016 — 3:20 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hypotheek Aflossingsvrije © 2016 Frontier Theme